miercuri, 25 iunie 2014

Tort de ciocolata

Blat: 6 linguri faina, 6 linguru ulei, 6 linguri zahar, 6 oua, esente, unt pt uns tava in care se coace blatul.
Crema: 5 patratele ciocolata de menaj alba, 150 ml frisca facuta din smantana
5 patratele ciocolata de menaj neagra, 150 ml frisca la fel, coaja de citrice cu zahar sau esente.
Glazura: ciocolata neagra+1 pachet de unt+1 esenta la fiola, de preferat de rom.
Mod de preparare:
Se separa galbanusurile de albusuri, se freaca bine cu uleiul, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se topeste, se amesteca tot si se toarna faina in ploaie, se adauga esenta, pana devine un aluat moale.
Se separa cantitatea in 2 respectiv: 1/4 si 3/4, se coc in tavi de tort de marimi diferite ( eu le coc in oale emailate, in cea mai mica si in cea mai mare dintr-un set de 5 buc) dupa ce sunt unse cu unt, se poate folosi si hartie pt copt. Se coc cca 45 min la foc potrivit. Se scot blaturile si se taie cu un cutit inmuiat in apa rece in cate 3 felii. Se lasa la racit.
In doua vase separate se pune ciocolata alba si neagra la topit, cu esentele, cand e topita se ia de pe foc si se adauga frisca preparata la fiecare.
La fel se face si glazura, se amesteca tot pe flacara mica a aragazului.
Cand blatul s-a racit se ung feliile cu cate o crema fiecare, daca sunt prea uscate se pot insiropa cu suc natural de portocale sau orice fructe aveti prin casa. Se pun feliile una peste alta, inatai blatul mare si apoi deasupra blatul mic si se glazureaza.
Pentru décor eu am ales masinute si fulgi de ciocolata diverse culori.(se gasesc de cumparat la pliculete si sunt confectionate din fondant)
Sa aveti pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu