Cam scump kg dar daca il iei din market e chiar ok.
Deci, se papa miezul in stilul fiecaruia, la noi de ex. se papa cu paine
iar cojile se pastreaza la frigider 2-3 zile maxim intr-o punga de
plastic pt a nu se usca si doar in cazul in care harbuzul este mare si
nu se consuma tot odata.
Se indeparteaza coaja subtire verde de pe fiecare felie si se taie
cubulete de aproximativ aceeasi marime. Pentru culoare se poate pastra
pe coaja un strat din culoarea rosie a harbuzului.
Metoda e aceeasi ca la toate dulceturile cu mentiunea ca se tine
intr-o strecuratoare pt a lasa surplusul de apa inainte de a fi bagat la
fiert.
1 kg coaja harbuz,
1 kg zahar,
1 lamaie,
250 ml apa,
rezultat: 4 borcane de 400 gr.
Se face suc din zaharul si apa, cand s-a ingrosat suficient (proba e o
picatura pe o farfurie care trebuie sa nu curga, sau o picatura intr-un
pahar cu apa rece care trebuie sa ramana intacta), se adauga lamaia
taiata buc mari pt a putea fi scoasa la final sau sucul ei si harbuzul.
Se fierb la foc mic pana cand sucul are aceeasi consistenta, se incearca
la fel si se lasa sa se raceasca de tot in acelasi vas in care a fiert
pt a intra sucul in fructe treptat. Se pune in borcane spalate si uscate
si se pastreaza la intuneric. Nu necesita sterlizare. Se pastreaza
foarte bine.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu