miercuri, 25 iunie 2014

Dulceata de harbuz/pepene rosu

Cam scump kg dar daca il iei din market e chiar ok.
Deci, se papa miezul in stilul fiecaruia, la noi de ex. se papa cu paine aroused iar cojile se pastreaza la frigider 2-3 zile maxim intr-o punga de plastic pt a nu se usca si doar in cazul in care harbuzul este mare si nu se consuma tot odata.
Se indeparteaza coaja subtire verde de pe fiecare felie si se taie cubulete de aproximativ aceeasi marime. Pentru culoare se poate pastra pe coaja un strat din culoarea rosie a harbuzului.
Metoda e aceeasi ca la toate dulceturile cu mentiunea ca se tine intr-o strecuratoare pt a lasa surplusul de apa inainte de a fi bagat la fiert.
1 kg coaja harbuz,
1 kg zahar,
1 lamaie,
250 ml apa,
rezultat: 4 borcane de 400 gr.
Se face suc din zaharul si apa, cand s-a ingrosat suficient (proba e o picatura pe o farfurie care trebuie sa nu curga, sau o picatura intr-un pahar cu apa rece care trebuie sa ramana intacta), se adauga lamaia taiata buc mari pt a putea fi scoasa la final sau sucul ei si harbuzul. Se fierb la foc mic pana cand sucul are aceeasi consistenta, se incearca la fel si se lasa sa se raceasca de tot in acelasi vas in care a fiert pt a intra sucul in fructe treptat. Se pune in borcane spalate si uscate si se pastreaza la intuneric. Nu necesita sterlizare. Se pastreaza foarte bine.
 Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu