5 oua intregi, de preferat de taran ca da culoare
5 masuri de zahar,
5 masuri ulei,
10 masuri faina,
1 lingurita, coaja rasa de citrice (potocala, mandarina, pomelo,
grapefruit, lamuie, etc amestecate si tinute in borcan cu zahar)
1 fiola de esenta de rom
(1 masura = 1 ceasca de cafea)
1.se bat albusurile cu zaharul spuma, de preferat e zaharul pudra pt ca se topeste mai repede.
2.galbenusul se freaca ( ) cu uleiul si esentele.
3.se incorporeaza si se toarna faina in ploaie amestecand mereu.
Rezulta un aluat fraged care se intinde pe masa tapetata cu faina,
in grosime de 2-3 mm si se decupeaza in forme sau cu ajutorul unui
pahar, in compozitie se mai pot pune fulgi de ciocolunga, fulgi de
cereale, stafide sau ce altceva aveti in casa.
4. se pun minunile in tava mare a aragazului, incap intre 20-24 buc,
depinde de dimensiuni, se lasa la cuptor la foc mic cca 7-9 min, cand
s-au rumenit pe margine.
Atentie: tava trebuie sa fie neunsa si ca sa nu se prinda trebuie racita 2-3 min. dupa fiecare intrebuintare.
La final le puteti da prin ciocolata sau presara zahar pudra pe ele.
Sau le puteti lipi cu crema de ciocolata sau rahat. Ies cca 200 buc.
Sa aveti pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu