miercuri, 25 iunie 2014

Tocanita de vara

Ingrediente:
500 gr mazare+morcov congelate/proaspete
5 ardei grasi
1 ardei capia
1/4 telina
2 cepute
3-4 catei de usturoi
300 gr. ciuperci
2 cartofi mari
2 vinete mari
o ceasca ulei obisnuit sau 1 lingura ulei de palmier
2 linguri condimente/vegeta
500 ml pasta tomate (rosii)
 Se curata legumele, se spala si se taie cubulete ca in imaginea alaturata. Cartofii se tin in apa rece pentru a nu li se schimba culoarea. Ceputa si usturoiul se toaca marunt (mai marunt decat se vede, mie mi s-a stricat scula si nu stiu sa tai ceapa) si se calesc in uleiul incins intr-o oala de preferat de tuci (fonta, precum ceaunul). Cand au devenit aramii la culoare, se adauga condimentele si pe rand toate legumele taiate + o cana de apa. Cand au fiert si au scazut deja la jumatate din cantitatea initiala se adauga pasta de tomate si se potriveste cu sare dupa gust. Dupa inca un clocot, tocanita e gata si poate fi servita cu mamaliga sau cu paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu