Cum a inceput sezonul dulceturilor, va propun sa incercati cea mai simpla reteta de dulceata de nuci/capsuni
2 kg capsuni/nuci curatate (recomandarea este sa le curatati cu 2
randuri de manusi chirurgicale ca altfel veti fi vopsiti precum indienii
pe manute )
2 kg zahar alb sau brun (dupa grosimea portofelului)
1 buc lamaie
2 cani de apa (250 ml)
1 ceaun de 9 litri e suficient si nici nu se prinde bunatatea
Se pune intai zaharul in ceaun si se amesteca treptat cu apa. Se lasa la
fiert si cand s-a intarit sucul rezultat, se adauga nucile/capsunele si
lamaia taiata felii pt ca eventual dupa fierbere sa poata fi scoasa. Se
lasa la fiert la foc mic pana cand se ridica spuma si se intareste din
nou zeama, amestecandu-se din cand in cand cu o paleta/lingura de lemn.
Se lasa la racorit putin si se pune in borcane: intai nucile si apoi
sucul. De preferat este sa fie acoperite fructele de suc.
Capsunele fierb in suc cca 15 min iar nucile cca 30 min.
Important este sa nu mestecati prea tare in dulceata de capsune tocmai pentru a ramane fructele intregi.
* sucul/zeama se incearca punand intr-o farfurie cateva picaturi din ea. Daca nu curge, e ok.
Spor si sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu