Ingrediente:
6 oua
3 linguri ulei sau jumatate de pachet de unt topit
3 linguri apa calduta
6 linguri cu varf faina
1 praf de copt dar merge si fara, esente sau zahar vanilat sau coaja de portocala rasa
sirop din compot
2 plicuri de budinca sau creme, ciocolata topita, dulceata si tot ce va mai trece prin minte pt umplut.
Mod de preparare:
se separa oualele, albusul se freaca spuma cu zaharul si galbenusul
cu uleiul/untul, se amesteca si se adauga esenta, praful de copt, faina
si apa iar cand devine un aluat moale, se toarna in forma sau intr-o
cratita/tava care s-a uns cu ulei si s-a pus hartie pt copt sau hartie
de scris.
Se lasa la cuptor la foc potrivit 30-45 min, se lasa la racit si se taie in sectiune cu un cutit inmuiat in apa.
Se ia fiecare felie in parte si se insiropeaza bine cu siropul din
compot si se umple cu budinca si/sau fructe proaspete sau din dulceata.
Eu am facut budinca din lapte de soia (250ml apa + 2 lingurite lapte
praf soia) si un bat de vanilie + 1 lingurita de gem de capsuni pt
culoare. Pe ultima felie se pune un strat de budinca si se rade
ciocolata/biscuite. Se orneaza cum va vine pe moment.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu